Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Ustavující zasedání nového krajského zastupitelstva se uskuteční v úterý 3. listopadu od 14 hodin, na webu kraje ho samozřejmě můžete sledovat online

Mgr. Andrea Fulková

vedoucí oddělení tiskového a vnějších vztahů

  • 30. 10. 2020 17:33

Sdílet článek

Hejtman Libereckého kraje Martin Půta svolal ustavující zasedání Zastupitelstva LK na úterý 3. listopadu od 14 hodin. Uskuteční se v zasedacím sále ve 3. patře Krajského úřadu Libereckého kraje, U Jezu 642/2a v Liberci. Veřejnost bude moci být přítomna v jiné místnosti a sledovat online přenos zastupitelstva z multimediálního sálu, který se nachází také ve 3. patře.

Hejtman Libereckého kraje v souladu s § 39 zákona 129/2000 Sb., o krajích, svolal ustavující zasedání Zastupitelstva Libereckého kraje v roce 2020. Uskuteční se v úterý 3. listopadu od 14 hodin v zasedacím sále ve 3. patře Krajského úřadu Libereckého kraje, U Jezu 642/2a v Liberci. Jednání bude přenášeno on-line prostřednictvím internetových stránek Libereckého kraje.

Nově zvolení zastupitelé složí slavnostní slib. Hlavním bodem jednání pak bude volba hejtmana, jeho náměstků a členů Rady Libereckého kraje. Zastupitelé pak zvolí členy Výborů regionální rady soudržnosti Severovýchod za Liberecký kraj, zřídí jednotlivé výbory Zastupitelstva LK a projednají odměňování neuvolněných členů Zastupitelstva Libereckého kraje.

Informace pro veřejnost ke konání ustavujícího Zastupitelstva Libereckého kraje:

V souvislosti s aktuální epidemiologickou situací, vládními nařízeními a provozním řádem zasedacích sálů Krajského úřadu Libereckého kraje bude veřejnost sledovat online přenos zasedání ustavujícího zastupitelstva z multimediálního sálu ve 3. patře budovy Krajského úřadu Libereckého kraje. V případě, že občan bude chtít veřejně vystoupit, bude řádně zaregistrován a bude mu umožněn vstup do zastupitelského sálu a pronesení příspěvku podle Jednacího řádu zastupitelstva

V předběžném návrhu programu ustavující schůze je 27 bodů. Program naleznete v galerii.

Přímý přenos z jednání bude od 14 hodin k vidění na webových stránkách Libereckého kraje: http://liberecky-kraj.kraj-lbc.cz/zastupitelstvo/online-prenos-zastupitelstva  

  • navrh programu na ustavujici ZK (.doc)
    52 kB
    30. 10. 2020 17:37

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky